4.3 Minder is meer

Het haasten en even snel iets oplossen heeft altijd al in mijn aard gezeten, een druk mannetje zeg maar. Soms handig en soms ook niet. Met een burn-out en daarop volgende depressie achter de rug, ben ik rustiger geworden. Waar ik voor mijn depressie elke vrije dag wel tien dingen even vlug deed, doe ik er nu bijvoorbeeld drie, en sta daar ook meer bij stil. Alles gaat op de meeste dagen gewoon in een rustiger tempo.

Uiteraard gaat er op het werk ook wel eens gas op die loly. Wel besef ik me maar al te snel dat die strategie voor de langere termijn niet handig is. Minder doen en daar dan meer bij stilstaan is voor mij één van de ingrediënten van een goed recept.

Bij minder is meer denk ik ook altijd aan mensen die hun mobiel meenemen naar de WC. Daar is ook ooit een reclame over gemaakt, waar de mobiel vergeleken werd met een ananas om aan te geven hoe gek dat eigenlijk is.