Zelftest

De kans is groot dat je Google gaat raadplegen als je niet lekker in je vel zit. Helaas is Google niet altijd je beste vriend op dit gebied. Over onderwerpen zoals medicatie, revalidatie en suïcide kom je ook vaak terecht op blogs of websites waar geen helpende zaken worden verteld.

Het advies is altijd om in eerste instantie je huisarts te raadplegen als je erg in de put zit en je met je ziel onder je arm loopt. Mocht je echt gedachtes hebben aan zelfmoord, dan kan je altijd direct 113 raadplegen.

Als je op zoek wilt naar meer informatie omtrent depressie en/of burn-out dan kan je eventueel een zelftest doen op een van de volgende gerenommeerde websites.

Helaas zijn de wachttijden lang binnen de geestelijke gezondheid zorg. Tijdens mijn zoektocht naar hulp heb ik verschillende boeken gelezen, bijna geen enkele raakte mij of bood mij hulp.

Rupsje Zonder Stress is anders. Het is een zelfhulp boek waarbij je kan werken aan je eigen herstel. Pak uiteraard de professionele hulp ook met beide handen aan.